CBSE Class 12 Informatics Practices More About Classes And Libraries Assignment

Read and download free pdf of CBSE Class 12 Informatics Practices More About Classes And Libraries Assignment. Get printable school Assignments for Class 12 Informatics Practices. Standard 12 students should practise questions and answers given here for Informatics Practices in Grade 12 which will help them to strengthen their understanding of all important topics. Students should also download free pdf of Printable Worksheets for Class 12 Informatics Practices prepared as per the latest books and syllabus issued by NCERT, CBSE, KVS and do problems daily to score better marks in tests and examinations

More About Classes And Libraries Class 12 Informatics Practices Assignment Pdf

Class 12 Informatics Practices students should refer to the following printable assignment in Pdf for More About Classes And Libraries in standard 12. This test paper with questions and answers for Grade 12 Informatics Practices will be very useful for exams and help you to score good marks

Class 12 Informatics Practices Assignment for More About Classes And Libraries

 

MORE ABOUT CLASSES AND LIBRARIES

1. Which keyword can protect a class in a package from accessibility by the classes outside the package? 

(a) private (b)protected (c) final (d) None of these

Ans: (d) None of these.

2. We would like to make a member of a class visible in all subclasses regardless of what package they are in. Which one of the following keywords would achieve this? 

(a) private (b)protected (c) final (d) public (e) None of these

Ans: (b) protected.

3. Which of the following keywords are used to control access to a class member?

 (a) default (b) abstract (c)protected (d) interface (e) public.

Ans: (c) and (e) public

4. The public members of objects are accessed through which operator. 

(a) arrow (b) dot (c) this (d) none of these

Ans: (b) dot

5. The private members are accessible only inside their _______class.

(a) own (b) sub (c) super (d) none of these

Ans: (a) own

6. Which command is used to import packages and their classes?

(a) include (b) import (c) public (d) inline

Ans: (b) import

7.Which statement is used to create a package in Java?

(a) Class (b) super (c) this (d) package

Ans:(d) package

8. In Java, all strings are objects?

(a) True (b) False (c) don’t say

Ans: (a) True

9. What do you understand by Package in Java?

Ans: A group of classes is called package

10.Given a package named EDU. Student, how would you import a class named Test contained in this package? Write one line statement.

Ans: import EDU.Student.Test;


Please refer to attached file for CBSE Class 12 Informatics Practices More About Classes And Libraries Assignment

Tags: 

 


Click to View or Download pdf file
Click for more Informatics Practices Study Material
CBSE Class 12 Informatics Practices Revision Assignment Set D
CBSE Class 12 Informatics Practices Free And Open Source Software Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices Web Application Development Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices More About Classes And Libraries Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices GUI Dialogs And Tables Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices Worksheet All Chapters
CBSE Class 12 Informatics Practices More on SQL Grouping Records and Table Joins Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices HTML I Basic HTML Elements Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices Database Concepts Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices More RDBMS Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices HTML II Lists Tables and Forms Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices Revision Assignment Set A
CBSE Class 12 Informatics Practices Concept Of Inheritance In Java
CBSE Class 12 Informatics Practices MYSQL Revision Tour Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices IT Applications Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices Revision Assignment Set B
CBSE Class 12 Informatics Practices Database Transactions Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices Networking and open standards Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices Java Database Connectivity To MySQL Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices Revision Assignment Set C
CBSE Class 12 Informatics Practices Extensible Markup Language Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices Programming Fundamentals Assignment
CBSE Class 12 Informatics Practices Java GUI Programming Revision Tour Assignment

Latest NCERT & CBSE News

Read the latest news and announcements from NCERT and CBSE below. Important updates relating to your studies which will help you to keep yourself updated with latest happenings in school level education. Keep yourself updated with all latest news and also read articles from teachers which will help you to improve your studies, increase motivation level and promote faster learning

CBSE OMR Sheet Guidelines for Term 1

You are aware that the CBSE will be using OMR for the first time for assessment of both the Classes-X and XII in Term-I examinations. Hence, there is a need that all the students appearing in the Term-l examinations and the schools sponsoring these students should have...

CBSE Class 10 Revised Syllabus

Last year CBSE had to reduce the syllabus because of the pandemic situation but it was not very effective because there were no examinations. This year to avoid any confusion and conflict, CBSE has decided to reduce the syllabus into term 1 and term 2. 50 percent of...

CBSE Reading Challenge

The acquisition of 21st century competencies of communication, critical and creative thinking and the ability to locate, understand and reflect on various kinds of information has become more crucial for our learners. It is well accepted that Reading Literacy is not...

×
Studies Today