CTET Teacher Eligibility Test English Language Solved Question Paper (5)

Scroll down for PDF

CTET Teacher Eligibility Test English Language Solved Question Paper (5)- Solved board exam question papers prepared for CBSE students by the best teachers in Delhi. 

LANGUAGE ENGLISH

Directions—(Q. 1–5) Each sentence has one or two blanks. Choose the word or set of words that best completes the sentence meaningfully.

1. He went to the library ……… to find that it was closed.

(A) seldom

(B) never

(C) only

(D) solely

Ans : (C)

2. The ties that bind us together in common activity are so ………that they can disappear at any moment.

(A) tentative

(B) tenuous

(C) consistent

(D) restrictive

Ans : (B)

3. Her reaction to his proposal was ………. She rejected it ……….

(A) inevitable–vehemently

(B) subtle–violently

(C) clever–abruptly

(D) sympathetic–angrily

Ans : (A)

4. His ……… directions misled us we did not know which of the two roads to take.

(A) complicated

(B) ambiguous

(C) narrow

(D) fantastic

Ans : (B)

5. It would be difficult for one so ……… to believe that all men are equal irrespective of caste, race and religion.

(A) emotional

(B) democratic

(C) intolerant

(D) liberal

Ans : (C)

Directions—(Q. 6–10) Fill in blanks by selecting appropriate alternative.

6. I met him only a week ……….

(A) back

(B) past

(C) ago

(D) previous

Ans : (C)

7. Lovey asked me ……….

(A) why are you angry ?

(B) why I am angry ?

(C) why I was angry ?

(D) why was I angry ?

Ans : (C)

8. Even after repeated warnings, he ……… to office on time.

(A) never come

(B) never comes

(C) is never coming

(D) have never come

Ans : (B)

9. He told his wife that ……… from Germany.

(A) he will like to visit France

(B) he was liking to visit France

(C) he would like to visit France

(D) he is liking to visit France

Ans : (C)

10. Some people can ……… even with murder.

(A) get on

(B) get out

(C) get off

(D) get away

Ans : (D)


Students should free download the CBSE solved board examination question papers and get better marks in exams.

Tags: 


Click on the text For more study material for CTET please click here - CTET

Latest NCERT & CBSE News

Read the latest news and announcements from NCERT and CBSE below. Important updates relating to your studies which will help you to keep yourself updated with latest happenings in school level education. Keep yourself updated with all latest news and also read articles from teachers which will help you to improve your studies, increase motivation level and promote faster learning

Vidya Daan by CBSE

CBSE has launched a new initiative to provide free of cost quality education to students in rural areas. CBSE has named that initiative “Vidya Daan”. Lot of reforms are been continuously done by CBSE so that the teachers can offer a personalized experience to students...

Guidelines On Reducing Weight Of School Bags

GUIDELINES ON REDUCING WEIGHT OF SCHOOL BAGS In this competitive world, where students are giving their best, an unnoticed threat rides on our back. Heavy School Bags are a serious yet unresolved threat to the health and wellbeing of the young ones. The medium of their...

Sample Papers for Class 12 Boards 2020

CBSE has released the final sample papers for the class 12 boards exams as per the new pattern as per which the question papers are expected to come in the 2020 board exams for class 12. The sample papers have been for class 12 for all subjects along with the suggested...

IBM to Set AI Curriculum for CBSE Class IX to XII

The Central Board of Secondary Education has tied up with IBM to develop a course of Artificial Intelligence in the CBSE curriculum. Now CBSE is going to introduce Artificial Intelligence as an elective subject for class 9 to 12th. The CBSE has taken this decision to...

TIPS: Study habits for success

Being a student is fairly a difficult job. Alongside maintaining your curricular as well as extra-curricular activities adds more to it. Performance in academics is one of the major concerns. Every parent now tries to get their children more indulged in studies. Need...

CBSE Board Exams 2020 Attendance rules revised for Class 10 and 12 students

CBSE Board Exams 2020: Attendance rules revised for Class 10, 12 students : The Central Board of Secondary Education (CBSE) has announced new rules to deal with the cases of short attendance of students of all its affiliated schools. The board has issued a set of...

×
Studies Today