CBSE Class 11 Mathematics Probability Assignment Set B

Read and download free pdf of CBSE Class 11 Mathematics Probability Assignment Set B. Get printable school Assignments for Class 11 Probability. Standard 11 students should practise questions and answers given here for Probability in Grade 11 which will help them to strengthen their understanding of all important topics. Students should also download free pdf of Printable Worksheets for Class 11 Probability prepared as per the latest books and syllabus issued by NCERT, CBSE, KVS and do problems daily to score better marks in tests and examinations

Probability Assignment for Class 11

Class 11 Probability students should refer to the following printable assignment in Pdf in standard 11. This test paper with questions and answers for Grade 11 Probability will be very useful for exams and help you to score good marks

Class 11 Probability Assignment Pdf

 CBSE Class 11 Mathematics Probability Assignment Set B

 CBSE Class 11 Mathematics Probability Assignment Set B

Q14. The letter of the word ‘SOCIETY’ are placed at random in a row. What is the probability that the three vowels come together.

Ans. 1/7

Q15.Four digit numbers are formed by using the digit 1,2,3,4 and 5 without repeating any digit. Find the probability that a number, chosen at random, is an odd number.

Ans. 3/5

Q16. Two dice are thrown simultaneously. Find the probability of getting a doublet.

Ans. 1/6

Q17.What is the chance that a leap year, selected at random, will contain 53 Sundays?

Ans. 2/7

Q18. Find the probability of an event of getting Prime Number or Even number in a single throw of dice.

Ans.5/6

Q19. Find the probability of an event of getting two head in a tossing of three coins .

Ans. 3/8

Q20.Two unbiased dice are thrown. Find the probability that neither a doublet nor a total of 10 will appear.

Ans. 7/9

Q21. A card is drawn from deck of 52 cards. Find the probability of getting a king or a heart or a red card.

Ans. 7/13

Q22.The probabilities that a student will receive A, B, C or D grade are 0.40, 0.35, 0.15 and 0.10 respectively. Find the probability that a student will receive

(i) not an A grade

(ii B or C grade

(iii) at most C grade.

Ans.0.60,0.50,0.25.

 

 

Please click the below link to access CBSE Class 11 Mathematics Probability Assignment Set B

Tags: 

 


Click to View or Download pdf file
Click for more Probability Study Material

Latest NCERT & CBSE News

Read the latest news and announcements from NCERT and CBSE below. Important updates relating to your studies which will help you to keep yourself updated with latest happenings in school level education. Keep yourself updated with all latest news and also read articles from teachers which will help you to improve your studies, increase motivation level and promote faster learning

CBSE Reading Challenge

The acquisition of 21st century competencies of communication, critical and creative thinking and the ability to locate, understand and reflect on various kinds of information has become more crucial for our learners. It is well accepted that Reading Literacy is not...

All India Children Educational Audio Video Festival

The Central Institute of Educational Technology (CIET), a constituent unit of National Council of Educational Research and Training (NCERT), is inviting entries for the 26th All India Children’s Educational Audio Video Festival (AICEAVF). This festival showcases the...

CBSE Class 10 Revised Syllabus

Last year CBSE had to reduce the syllabus because of the pandemic situation but it was not very effective because there were no examinations. This year to avoid any confusion and conflict, CBSE has decided to reduce the syllabus into term 1 and term 2. 50 percent of...

Surya Namaskar Project on 75th Anniversary of Independence Day

Ministry of Education, Govt of India vide letter No. F.No. 12-5/2020-IS-4 dated 16.12.2021 has intimated that under the banner Azadi ka Amrit Mahotsav the National Yogasanasports Federation has decided to run a project of 750 million Surya Namaskar from 01 January 2022...

CBSE OMR Sheet Guidelines for Term 1

You are aware that the CBSE will be using OMR for the first time for assessment of both the Classes-X and XII in Term-I examinations. Hence, there is a need that all the students appearing in the Term-l examinations and the schools sponsoring these students should have...

Online courses for classes XI and XII offered by NCERT

Ministry of Education (MoE), Government of India has launched a platform for offering Massive Open Online Courses (MOOCs) that is popularly known as SWAYAM (Study Webs of Active learning for Young Aspiring Minds) on 9 th July, 2017. NCERT now offers online courses for...