NCERT Solutions Class 6 English Who Did Patricks Homework

NCERT Solutions Class 6 English Who Did Patricks Homework with answers available in Pdf for free download. The NCERT Solutions for Class 6 English with answers have been prepared as per the latest syllabus, NCERT books and examination pattern suggested in Standard 6 by CBSE, NCERT and KVS. Solutions to questions given in NCERT book for Class 6 English are an important part of exams for Grade 6 English and if practiced properly can help you to get higher marks. Refer to more Chapter-wise Solutions for NCERT Class 6 English and also download more latest study material for all subjects

Who Did Patricks Homework Class 6 NCERT Solutions

Class 6 English students should refer to the following NCERT questions with answers for Who Did Patricks Homework in standard 6. These NCERT Solutions with answers for Grade 6 English will come in exams and help you to score good marks

Who Did Patricks Homework NCERT Solutions Class 6

NCERT Solutions for Class 6 for chapter 1 English Who Did Patricks Homework

Page No: 11

Working with Text

Answer the following questions. (Refer to that part of the text whose number is given against the question. This applies to the comprehension questions throughout the book.)

1.What did Patrick think his cat was playing with? What was it really?

Answer: Patrick thought that his cat was playing with a little doll but it was really a man of the tiniest size.

2. Why did the little man grant Patrick a wish?

Answer: The little man granted Patrick a wish because he wanted to get free from cat.

3. What was Patrick’s wish?

Answer: Patrick wanted the little man to do all his homework till the end of the semester, which was for 35 days.

4. In what subjects did the little man need help, to do Patrick’s homework?

Answer The little man needed Patrick’s help in English, Maths and human history.

5. How did Patrick help him?

Answer Patrick helped him by consulting a dictionary, guiding the little man in doing sums in arithmetic and read out portions from history book.

6. Who do you think did Patrick’s homework – the little man, or Patrick himself? Give reasons for your answer?

Answer It was not the little man but Patrick by himself had did his homework as little man did not know anything, in English, maths and human history. Patrick had to consult dictionary, guide him with maths and help him to read too. He stayed up at nights and worked hard. Therefore, it was Patrick who did the homework.

Working with Language

 

1. Fill in the blanks in the sentences below with the words or phrases from the box. (You may not know the meaning of all the words. Look such words up in a dictionary, or ask your teacher.) out of luck, mystery, true to his word, chores, semester, between you and me, look up

 

1 Some people find household ______ a bore, but I like to help at home.

Answer : chores

2 Who stole the diamond is still a ______.

Answer:  mystery

3. This ______ we are going to have a class exhibition.

Answer:   semester

4. ______, the elf began to help Patrick.

Answer:   True to his word

5. Can you ______ this word in the dictionary?

Answer:   look up

6. I started early to be on time, but I was ______. There was a traffic jam!

Answer:   out of luck

7. She says she’s got a lot of books, but ______ I think most of them are borrowed.

Answer:   between you and me

Page No: 12

1. Use the clues given below to complete this crossword puzzle.

Across

  1. very tired
  2. had an angry look on the face
  3. short trousers
  4. a fault in a machine that prevents it from working properly
  5. a small and naughty boy-fairy

Down

  1. work that must be done everyday, often boring
  2. a basket with a lid
  3. gave a short, high-pitched cry

Answer:

puzzle

 

Page No: 16 Working with Poem

1. Do you agree with what the poet says? Talk to your partner and complete these sentences.

(i) A house is made of __________.

(ii) It has __________

(iii) A home is made by __________

(iv) It has __________

(iv) It has unselfish acts, sharing, and caring for the loved ones.

Answer:

(i) A house is made of brick, stone, cement, hard wood, window glass, and a yard.

(ii) It has eaves, chimneys, tile floors, stucco, roof, and lots of doors.

(iii) A home is made by family members.

(iv) It has unselfish acts, sharing, and caring for the loved ones.

Tags: 

 


Click for more English Study Material
Honeysuckle Chapter 1 Who Did Patrick’s Homework?
NCERT Solutions Class 6 English Who Did Patricks Homework
Honeysuckle Chapter 2 How the Dog Found Himself a New Master
NCERT Solutions Class 6 English How the Dog found himself new master
Honeysuckle Chapter 3 Taros's Reward
NCERT Solutions Class 6 English Taros Reward and The Quarrel Honeysuckle English
Honeysuckle Chapter 4 An Indian American Woman in Space
NCERT Solutions Class 6 English An Indian American In Space
Honeysuckle Chapter 5 A Different Kind of School
NCERT Solutions Class 6 English A Different Kind of School
Honeysuckle Chapter 6 Who I Am
NCERT Solutions Class 6 English Who I am
Honeysuckle Chapter 7 Fair Play
NCERT Solutions Class 6 English Fair Play
Honeysuckle Chapter 8 A Game of Chance
NCERT Solutions Class 6 English A Game of Chance
Honeysuckle Chapter 9 Desert Animals
NCERT Solutions Class 6 English Desert Animals
Honeysuckle Chapter 10 The Banyan Tree
NCERT Solutions Class 6 English The Banyan Tree

Latest NCERT & CBSE News

Read the latest news and announcements from NCERT and CBSE below. Important updates relating to your studies which will help you to keep yourself updated with latest happenings in school level education. Keep yourself updated with all latest news and also read articles from teachers which will help you to improve your studies, increase motivation level and promote faster learning

Board Exams Date Sheet Class 10 and Class 12

Datesheet for CBSE Board Exams Class 10  (Scroll down for Class 12 Datesheet) Datesheet for CBSE Board Exams Class 12

Celebration of Matribhasha Diwas Mother Language day

UNESCO has declared 21st February of every year to be celebrated as International Mother Language day to promote dissemination of Mother Language of all, create awareness of linguistic and cultural traditions and diversity across the world and to inspire solidarity...

Class 10th and 12th Term 2 Revaluation Process 2022

Evaluation of the Answer Books is done under a well-settled Policy. To ensure that the evaluation is error free, CBSE is taking several steps. After strictly following these steps, the result is prepared. Though, CBSE is having a well-settled system of assessment,...

CBSE Term 2 Board Examinations

CBSE vide Circular No.Acad-51/2021 dated 5th July, 2021, notified that in the session 2021-2022, Board Examinations would be conducted in two terms, i.e.. Term I and Term II. This decision was taken due to the uncertainty arising out of COVID 19 Pandemic. Term I...