CBSE Class 2 GK Question Paper Set 3

Scroll down for PDF

CBSE Class 2 GK Question Paper Set 3. Revision worksheets, Sample papers, Question banks and easy to learn study notes for all classes and subjects based on CBSE and NCERT guidelines. Students and parents can download free a collection of all study material issued by various best schools in India. The study material has been carefully compiled by the best teachers in India. The students should practice the questions database to get better marks in examination. Please refer to other links for free download of high quality study material. Based on CBSE and NCERT guidelines. Based on the same pattern as released by CBSE every year. Study material for final/ term/ SA1/ SA2 Examinations conducted by various schools affiliated to Central Board of Secondary Education (CBSE) in India and abroad. CBSE Study material has been compiled to help students preparation which will helps the students to concentrate more in areas which carry more marks.

CLASS – II

1. Who has been chosen as the captain of New Zealand cricket team?

Ans. Ross Taylor.

2. Who won the US Open Golf Championship?

Ans. Rory Mcllroy.

3. Who is the skipper of the Indian women’s Hockey team?

Ans. Saba Anjum.

4. Who has been crowned as the Father of Medicine?

Ans. Acharya Charak.

5. Which is the longest river in India?

Ans. The Ganges.

6. Which type of creature is Pingu?

Ans. Penguin.

7. Who is the first Indian to win an individual Olympic gold medal?

Ans. Abhinav Bindra.

8. On which National holiday are the Padma awards given?

Ans. Republic Day.

9. Who was awarded the Life time Achievement Award at the 53rd Film fare Awards?

Ans. Rishi Kapoor.

10. Which specific disability does the film Taare Zameen Par highlight?

Ans. Dyslexia.

11. Which is the popular sport in India?

Ans. Cricket.

12. How many weights are there in boxing?

Ans. Ten weights.

13. What is the basic monetary unit of Japan?

Ans. Yen.

14. What is the minimum age for competing in the Olympic games?

Ans. 16 years.

15. What is the study of weather called?

Ans. Meteorology.

16. Which country is the largest producer of spices in the world?

Ans. India.

17. Who is the first woman speaker of the Lok Sabha?

Ans. Meira Kumar

18. Who is the Vice-president of India?

Ans. Md. Hamid Ansari.

19. In 2008, which river was declared as the ‘National river of India’?

Ans. The Ganges.

20. After which former prime minister was India’s first sea bridge in Mumbai named?

Ans. Mr. Rajiv Gandhi.

21. What is the name of the social activist who was on fast for 12 days?

Ans. Anna Hazare.

22. Which team won the Fed cup title?

Ans. Czech Republic.

Please refer to attached file for CBSE Class 2 GK Question Paper Set 3.

Tags: 


Click on the text For more study material for General Knowledge please click here - General Knowledge

Latest NCERT & CBSE News

Read the latest news and announcements from NCERT and CBSE below. Important updates relating to your studies which will help you to keep yourself updated with latest happenings in school level education. Keep yourself updated with all latest news and also read articles from teachers which will help you to improve your studies, increase motivation level and promote faster learning

CBSE examination board hike the fee for class 10th and 12th

The CBSE (Central Board Secondary Education) increased the examination fees for classes 10 and 12 of the 2020 boards, with no profit no loss principle, from Rs. 750 to Rs 1500, for all categories of students, including SC/ST candidates for all schools throughout India...

CBSE DATE SHEET 2020

Central Board of Secondary Education, CBSE is to conduct the 10th and 12th Board Examination 2020 from February 15, 2020. Due to University Admissions, CBSE has shifted Board Exams dates from 1 March to February 15 from 2019. This year too CBSE would be making changes...

Registration of NEET 2020 starts

The NEET 2020 registration process would start on Monday, December 2nd, 2019. National Testing Agency, NTA would carry out the county’s undergraduate entrance exam for medical and dental admissions.  The examination is scheduled to take place in English, Hindi, and...

JEE Entrance Exam 2020 Dates Registration Admit Cards Exam Pattern

JEE Entrance exam is conducted for students who wish to pursue engineering in different subjects or categories like mechanical, CS, etc.. It is officially organized and conducted by NTA. Formerly it was organized by CBSE. It avails seats for students in IITs, NITs, and...

NCERT NTSE Admit Card 2020 released - know more

Introduction: NTSE 2020 National Talent search examination is conducted by NCERT to take out the students who excel in science. It is organized to measure and let the students with talent outshine in their coming future. This talent search exam is taken in 2 stages....

JEE in Punjabi too after English, Hindi and Gujarati

Punjab Minister Tript Rajinder Singh Bajwa requested the joint technology entrance exam (main) to be conducted in Punjabi and other regional languages too. In his letter to Union HRD Minister Ramesh Pokhriyal Nishank, the Punjab Minister for Higher Education and...

×
Studies Today