CBSE Class 2 Moral Science Practice Worksheet Set B

Read and download free pdf of CBSE Class 2 Moral Science Practice Worksheet Set B. Students and teachers of Class 2 Moral Science can get free printable Worksheets for Class 2 Moral Science in PDF format prepared as per the latest syllabus and examination pattern in your schools. Standard 2 students should practice questions and answers given here for Moral Science in Grade 2 which will help them to improve your knowledge of all important chapters and its topics. Students should also download free pdf of Class 2 Moral Science Worksheets prepared by school teachers as per the latest NCERT, CBSE, KVS books and syllabus issued this academic year and solve important problems provided here with solutions on daily basis to get more score in school exams and tests

Moral Science Worksheet for Class 2

Class 2 Moral Science students should refer to the following printable worksheet in Pdf in standard 2. This test paper with questions and answers for Grade 2 Moral Science will be very useful for exams and help you to score good marks

Class 2 Moral Science Worksheet Pdf

CBSE Class 2 Moral Science Practice Worksheet (2).Students can download these worksheets and practice them. This will help them to get better marks in examinations. Also refer to other worksheets for the same chapter and other subjects too. Use them for better understanding of the subjects.

Lesson – 1

BEING A GOOD STUDENT

Q1. Fill in the blanks

a) We should become a good student.

b) We should reach school on time.

c) Dr.A.P.J. Abdul Kalam became the president of India.

d) We should wear neat and tidy uniform.

Q2. Write ‘True’ or ‘False’ for the statement

a) We should respect and obey our teachers. TRUE

b) A good student studies properly and honestly. TRUE

c) We should miss our class. FALSE

d) A good student keeps his school books and copies at their proper place. TRUE

e) Dr.A.P.J. Abdul Kalam was a good student. TRUE

Q3. Answer the following questions

1. Write any two good habits of a student.

Ans. a) A good student respects and obey his teachers.

b) Reachesschoolon time.

2. What should we do to reach school on time ?

Ans.We should get up early and get ready for school on time.

3. Why should one become a good student ?

Ans. A good student is loved by his teachers and parents.

4. Who was A.P.J. Abdul Kalam ?

Ans. A.P.J. Abdul Kalam was the president of India.

Lesson – 2

BE PUNCTUAL

Q.1. Fill in the blanks

a) Being punctual means always being on time.

b) A student who is not punctual cannot be a good student.

c) Sandhya was in class II.

d) Sandhya was late by 20 minutes.

Q.2. Write ‘True’ or ‘False’ for the statement

a) We should do all our work on time. TRUE

b) A punctual student always get enough time to play.TRUE

c) A student who is not punctual is not good either in studies or in sports. TRUE

d) Sandhya was a punctual girl. FALSE

Q3. Answer the following questions

1. What does being punctual means ?

Ans. Being punctual means always being on time.

2. What are the advantages of being punctual ?

Ans. Advantages of being punctual are :-

We can complete our work on time.

We get enough time to do other work.

3. How can we become punctual ?

Ans. We can punctual by preparing a routine of our daily activities.

4. What did Sandhya learn after missing her questions in the examination?

Ans. Sandhya learned to be punctual after missing her questions in the examination. 

Please click the link below to download CBSE Class 2 Moral Science Practice Worksheet (2).

Tags: 

 


Click to View or Download pdf file
Click for more Moral Science Study Material

Latest NCERT & CBSE News

Read the latest news and announcements from NCERT and CBSE below. Important updates relating to your studies which will help you to keep yourself updated with latest happenings in school level education. Keep yourself updated with all latest news and also read articles from teachers which will help you to improve your studies, increase motivation level and promote faster learning

MCQ Question based CBSE examination

For 2021-22 CBSE has launched MCQ question-based examination for Term 1 & Term 2 board examinations. The entire syllabus has been divided into two parts each including 50% of the entire syllabus. To score well, students must practice as per the new CBSE term-wise...

All India Children Educational Audio Video Festival

The Central Institute of Educational Technology (CIET), a constituent unit of National Council of Educational Research and Training (NCERT), is inviting entries for the 26th All India Children’s Educational Audio Video Festival (AICEAVF). This festival showcases the...

CBSE OMR Sheet Guidelines for Term 1

You are aware that the CBSE will be using OMR for the first time for assessment of both the Classes-X and XII in Term-I examinations. Hence, there is a need that all the students appearing in the Term-l examinations and the schools sponsoring these students should have...

Online courses for classes XI and XII offered by NCERT

Ministry of Education (MoE), Government of India has launched a platform for offering Massive Open Online Courses (MOOCs) that is popularly known as SWAYAM (Study Webs of Active learning for Young Aspiring Minds) on 9 th July, 2017. NCERT now offers online courses for...

Surya Namaskar Project on 75th Anniversary of Independence Day

Ministry of Education, Govt of India vide letter No. F.No. 12-5/2020-IS-4 dated 16.12.2021 has intimated that under the banner Azadi ka Amrit Mahotsav the National Yogasanasports Federation has decided to run a project of 750 million Surya Namaskar from 01 January 2022...

CBSE Class 10 Revised Syllabus

Last year CBSE had to reduce the syllabus because of the pandemic situation but it was not very effective because there were no examinations. This year to avoid any confusion and conflict, CBSE has decided to reduce the syllabus into term 1 and term 2. 50 percent of...