CBSE Class 2 EVS Revision Assignment Set B

Read and download free pdf of CBSE Class 2 EVS Revision Assignment Set B. Get printable school Assignments for Class 2 Environmental Studies. Standard 2 students should practise questions and answers given here for Environmental Studies in Grade 2 which will help them to strengthen their understanding of all important topics. Students should also download free pdf of Printable Worksheets for Class 2 Environmental Studies prepared as per the latest books and syllabus issued by NCERT, CBSE, KVS and do problems daily to score better marks in tests and examinations

Revision Class 2 Environmental Studies Assignment Pdf

Class 2 Environmental Studies students should refer to the following printable assignment in Pdf for Revision in standard 2. This test paper with questions and answers for Grade 2 Environmental Studies will be very useful for exams and help you to score good marks

Class 2 Environmental Studies Assignment for Revision

CBSE Class 2 EVS Assignment (9).Students are advised to refer to the attached assignments and practise them regularly. This will help them to identify their weak areas and will help them to score better in examination. Parents should download and give the assignments to their children for practice.

LESSON -1

TYPES OF PLANTS

I . Name two each.

Q1. Name two climbers

Ans: grape vine, money plant

Q2. Name two trees.

Ans: Neem, mango

Q3. Name two shrubs.

Ans: Rose, cotton

II. Answer the following questions.

Q1. What are climbers?

Ans: Climbers are plants with weak stem. They needs support to grow.

Q2. What are seasonal plants?

Ans: plants that live only for few months are called seasonal plants.

************************

LESSON -2

USEFUL PLANTS

I. Name two each

Q1. Name two plants that we use to make medicines.

Ans: Tulsi, Neem

II. Answer the following questions.

Q1.How do we get oil from seeds?

Ans: We get oil by crushing the seeds.

Q2. Why do we add spices in our food?

Ans: We add spices to add flavor in our food.

III. Write a short note on – “ uses of plants.”

1. Plants are useful to us.

2. Plants give us food, fiber, wood, paper, rubber, spices and medicines.

3. Plants provide shade and shelter to many animals and birds.

4. Plants keep the air fresh.

5. Plants make our surroundings look beautiful.

IV. Draw any four things we get from plants.

****************************

LESSON -3

DOMESTIC ANIMALS

I. Name two each.

Q1. Name any two animals give us meat.

Ans: goat, hen

Q2. Name two pet animals.

Ans: dog, cat

II. Answer the following questions.

Q1. What are domestic animals?

Ans: Animals that can be tamed and are kept at home or on the farm are called domestic animals.

Q2. What are pet animals?

Ans: animals that are kept at home are called pet animals.

Q3. Which animal give us silk?

Ans: Silkworm gives us silk.

*************************************

Please click the link below to download CBSE Class 2 EVS Assignment (9)

Tags: 

 


Click to View or Download pdf file
Click for more Environmental Studies Study Material

Latest NCERT & CBSE News

Read the latest news and announcements from NCERT and CBSE below. Important updates relating to your studies which will help you to keep yourself updated with latest happenings in school level education. Keep yourself updated with all latest news and also read articles from teachers which will help you to improve your studies, increase motivation level and promote faster learning

CBSE Class 10 Revised Syllabus

Last year CBSE had to reduce the syllabus because of the pandemic situation but it was not very effective because there were no examinations. This year to avoid any confusion and conflict, CBSE has decided to reduce the syllabus into term 1 and term 2. 50 percent of...

CBSE Reading Challenge

The acquisition of 21st century competencies of communication, critical and creative thinking and the ability to locate, understand and reflect on various kinds of information has become more crucial for our learners. It is well accepted that Reading Literacy is not...

CBSE OMR Sheet Guidelines for Term 1

You are aware that the CBSE will be using OMR for the first time for assessment of both the Classes-X and XII in Term-I examinations. Hence, there is a need that all the students appearing in the Term-l examinations and the schools sponsoring these students should have...

×
Studies Today