CBSE Class 4 GK Quiz (3)

Scroll down to download pdf file

CBSE Class 4 GK Quiz (3) Revision worksheets, Sample papers, Question banks and easy to learn study notes for all classes and subjects based on CBSE and CCE guidelines. Students and parents can download free a collection of all study material issued by various best schools in India. The study material has been carefully compiled by the best teachers in India. The students should practice the questions database to get better marks in examination. Please refer to other links for free download of high quality study material. Based on CBSE and CCE guidelines. Based on the same pattern as released by CBSE every year. Study material for final/ term/ SA1/ SA2 Examinations conducted by various schools affiliated to Central Board of Secondary Education (CBSE) in India and abroad. CBSE Study material has been compiled to help students preparation which will helps the students to concentrate more in areas which carry more marks.

G.K. QUIZ OF THE MONTH (July – 2nd week)

CLASS IV

1. How many players are there in a basket ball team?

Ans: Ten

2. Who discovered the Printing Machine?

Ans: Johannes Gutenburg

3. Who invented Diesel Engine?

Ans: Rudolf Diesel

4. Which country is known as Land of Cakes?

Ans: Scotland

5. Which country is famous for its fish catch?

Ans: Japan

6. Where is the residence of Queen in London?

Ans: Buckingham Palace

7. Which country has only music and no words in its National Anthem?

Ans: Bahrain

8. Which country has no cinema theatres?

Ans: Saudi Arabia

9. What does “WHO” stands for?

Ans: World Health Organisation

10. Who discovered Ice-cream?

Ans: Gerald Tisyum

11. What do you mean by alurophobia?

Ans: Fear of cats

12. Where is the famous painting “Mona Lisa” displayed?

Ans: Louvre Museum, Paris

13. What is the earlier name for Tomato?

Ans: Love apple

14. Where is Disney Land located?

Ans: California, USA

15. Which is the largest car manufacturing company?

Ans: Toyota Mot


Please refer to attached file for CBSE Class 4 GK Quiz (3)

Tags: 

Click on the text For more study material for General Knowledge please click here - General Knowledge

Latest CBSE News

  • The board examination for the year 2018 for all state boards and CBSE are over. Overall 38 boards of secondary and senior secondary classes had conducted the examinations with involved testing more than 1.5 crore students. The return of board exams had various challenges with the biggest one being leak of several examination papers and re-examinations conducted by some of the boards including...
  • Thousands of students are holding their breaths for the JEE Main Results. The results on the website http://cbseresults.nic.in/# is going to be live shortly. The website for announcing the results is already experiencing heavy traffic due to which is running slow. The results along with ranks for both Paper 1 and Paper 2 will be announced today itself. The tab on the main website of Jee - https...
  • Finally the results for JOINT ENTRANCE EXAMINATION (MAIN) - 2018 have been declared Check Results here - http://cbseresults.nic.in/Jee_main_pzy/jee_cbse_2018.htm Then enter your details on the screen as shown below
  • CBSE has issued the following circular regarding celebrating World Environment Day: World Environment Day is celebrated on June 5 every year. This year India is hosting the World Environment Day 2018 at global level in collaboration with UN Environment on the theme “Plastic Pollution" You are, therefore, requested to sensitize students by organizing awareness programmes on environmental...
  • There have been speculations that the results for class 12 and class 10 board exams might be delayed this year due to multiple reasons like examinations conducted after a gap of many years, re examination conducted for class 12 economics paper, coordination requirements amongst schools and CBSE etc. CBSE has not notified any specific date for the declaration of the results but as per an official...
  • Most of the state boards in India have started declaring results for the class 10 and class 12 board examination conducted this year. The checking of mark sheets have already started with teachers busy evaluation more than 1.5 crore students across the country. Many boards have also announced the tentative dates on which the results will be declared. CBSE is yet to announce the dates, as slight...
  • There was no curriculum designed or suggested by NCERT for pre school students due to which pre schools follow their own curriculum and prepare the students to attend regular school. In order to standardize the education system in pre schools also NCERT has come out with suggested curriculum for pre school students also. NCERT has come out with two documents:-“Guidelines for Preschool Education”...