NCERT Solutions Class 4 EVS Chapter 27 Chuskit Goes To School

Scroll down for PDF

NCERT Solutions for Class 4 EVS Looking Around for Chapter 27 Chuskit Goes To School

Page Number 212

1. How do you go to school?

Ans. I go to school on bicycle.

2. Find out where Ladakh is. What kind of a place is it?
Ans.Ladakh is in Kashmir. It is the highest plateau of the Indian state. It is situated at a great height of 3000 m. It is a very cold place.

Chuskit’s Chair

1. What are the things that you enjoy doing in school?

Ans.I enjoy learning and also playing in school.

2. Do you like going to school?
Ans.Yes. I like to go to school.

3. Would you like it if you never could go to school?
Ans. No, I cannot even imagine of not going to school.

Talk About It

1. Who all helped Chuskit to reach school?

Ans.Abdul, Headmaster, teachers and children of the school helped Chuskit in reaching school.

2. If you were Abdul what would you have done?
Ans.I would have done the same thing what Abdul did.

3. At last, Chuskit could reach school. Do you think that she may face some difficulties in school? What kind of difficulties?
Ans.Yes, I think she would have to face problems such as, the problem in moving over stairs etc. She will not be able to play like normal children.

4. If you were Chuskit’s friend, how would you help her?
Ans. I would help her in going around and would support her in all possible ways.

5. Do you have ramps in your school on which a wheelchair can move?
Ans.No, there is no such ramp. However, on verandah and the roads around the garden in the school, a wheelchair can move.

6. Do you know any child near your house who cannot go to school because of some difficulty?
Ans.Yes, one of the children who lives near my house does not go to school because of his blindness.

7. Would you like to help such a child?
Ans.Yes, I would like to help such a child.

8. How will you help?
Ans. I would like to convince his parents to send him to the school for the blind. I would read out lessons and stories for him.

9. Look at the buildings around your house. Can a wheelchair go inside the building?
Ans.Yes, a wheelchair can go inside the building.

 

Tags: 

Click on the text For more study material for Environmental Studies please click here - Environmental Studies

Latest NCERT & CBSE News

Read the latest news and announcements from NCERT and CBSE below. Important updates relating to your studies which will help you to keep yourself updated with latest happenings in school level education. Keep yourself updated with all latest news and also read articles from teachers which will help you to improve your studies, increase motivation level and promote faster learning

CBSE and Microsoft join hands to build capacity for AI learning for schools

Central Board of Secondary Education and Microsoft join hands to build capacity for AI learning for schools : The officials from the Central Board of Secondary Education have announced that they have partnered with Microsoft India to conduct several capacity building...

CBSE DATE SHEET 2020

Central Board of Secondary Education, CBSE is to conduct the 10th and 12th Board Examination 2020 from February 15, 2020. Due to University Admissions, CBSE has shifted Board Exams dates from 1 March to February 15 from 2019. This year too CBSE would be making changes...

Seven Motivational tips for every student

If you’re are a student or a learner and you doesn’t feel like study then this article is going to be very important for you, Reading constantly and Staying motivated as a student is one of the most challenging tasks and barriers to educational success. Education is...

CBSE class 10, 12 board exam important information

CBSE class 10, 12 board exam: important information to prevent problems for students : The Central Board of Secondary Education (CBSE) has issued an advisory for the students of class 10 and class 12 board. As per the notice, the registration of students appearing in...

Tips for exam preparation

Students often get nervous during their exams. The reason behind this nervousness is either a lack of confidence or a lack of preparedness. To overcome these fears students are advised to do their preparation in such a way that will retain their confidence. For this...

Sample Papers for Class 12 Boards 2020

CBSE has released the final sample papers for the class 12 boards exams as per the new pattern as per which the question papers are expected to come in the 2020 board exams for class 12. The sample papers have been for class 12 for all subjects along with the suggested...

×
Studies Today