NCERT Solutions Class 4 English Poem 6 I Had a Little Pony

NCERT Solutions for Class 4 English Marigold for Poem 6 I Had a Little Pony

1. Another word for wallop is … Would the child hit the donkey?

Ans.Another word for wallop is lashed. No, the child wouldn’t hit the donkey.


2. What would the child give the donkey?

Ans.The child would give hay and corn to the donkey.


3. What is a pony?

Ans.The pony is a baby horse.


4. What did the lady do to the pony?

Ans.The lady whipped and lashed the pony.


5. What did the child decide to do?

Ans.The child decided to never lend the pony to the lady again.


6. Have you seen people beating animals? What do you think of such people?

Ans.Yes, I have seen people beating animals. I think that they are heartless. They do not understand that animals cannot speak and express their feelings.


7. Do you ever tease animals? Do you think that you should be kind to them?

Ans.No, I never tease animals. I think that everyone should be kind to them.


8. Stable – Where we can find a stable?

Ans.Stable can be found in a village.


9. Name all the animals that live in a stable.

Ans.Horses and mares live in a stable.


10. Make two words from ‘stable’ by removing letters from the beginning.

Ans.(i) Table, (ii) Able.


11. Write a paragraph about your pet or an animal you love.

Ans.I have a pet parrot. Its name is Ganga Ram. The parrot eats vegetables, green chillies, grains, fresh fruits, and bread. Every morning I put fresh water and some grains or fruits in its cage. Ganga Ram love choori. It keeps repeating ‘Ram Ram’ the whole day. I enjoy watching it eat, drink, dance and speak.

 

Tags: 

 


Click for more English Study Material

Latest NCERT & CBSE News

Read the latest news and announcements from NCERT and CBSE below. Important updates relating to your studies which will help you to keep yourself updated with latest happenings in school level education. Keep yourself updated with all latest news and also read articles from teachers which will help you to improve your studies, increase motivation level and promote faster learning

Art Integrated Project work for classes 1 to 10

CBSE Board has decided to introduce Art-Integrated Project work for classes I to X to promote Art-Integrated Learning in schools to make teaching learning Competency-Based and joyful. As part of this, at least one Art-Integrated Project in each subject shall be taken...

CBSE Boards Paper Checking to Start

As per the announcement recently released by the Ministry of Home Affairs, at least 3000 CBSE affiliated selected as evaluation centers for board exam answer sheets will be allowed to open for the limited purpose of evaluation purposes only. The answer sheets for Board...

Class 10 Datesheet announced

CBSE has announced the date sheet for the remaining class 10 Board Exams, see dates below

CBSE advisory on student marks

CBSE has issued a public advisory for all students to be careful from unscrupulous persons impersonating themselves as officers/officials of CBSE. These people have been contacting parents and have been telling them that they have access to student marks data for Board...

Checking of Boards Answer sheets starts today

CBSE has instructed almost 3000 schools to start the evaluation work for class 10th and class 12th board exam answer sheets from today. The checking of answer sheets for class 10th and class 12th was stopped earlier due to covid crisis in the country. Now in order to...

Class 12 Board Exams Datesheet Announced

CBSE has announced the datesheet of the remaining class 12 board exams, see below:  

×
Studies Today