NCERT Solutions Class 3 English Poem 8 Whats in the Mailbox

Scroll down for PDF

NCERT Solutions for Class 3 English for Poem 8 Whats in the Mailbox

1. Who does the postman bring letters for?

Ans.The postman brings letters for the child’s mom and dad.


2. Does the child ever get a letter?

Ans.The child never gets a letter.


3. What does the child decide to do?

Ans.The child decide to write letters to his friends.


4. Have you written letters?

Ans.Yes, I have written letters.


5. Who have you written to?

Ans.I have written letters to my friends.


6. Who would you like to write to today? How?

Ans.I would like to write to my grandfather today because day after tomorrow is his birthday.


7. Now write a letter to your friend, telling his about your school. You can use some of these words: classroom, children, bell, blackboard, teacher building.

Ans.H. No 509

Gulabi Bagh

Delhi – 110077

25 April, 2010

Dear Ritak,

 

Today I am going to tell you about my school. My school has a very big building. It has 2000 children and 35 classrooms. In every classrooms, there is a blackboard. In my school, there are 45 teachers. They are well qualified and teach us very nicely.

 

I like my school very much.

Your lovingly

Nutan


8. Here are some people who help us. Let us try matching.

Ans.(i) A postman brings our letters.

(ii) A cobbler mends our shoes.

(iii) A librarian works in a library.

(iv) A driver drives a motor vehicle.

(v) A dramatist writes play.

(vi) A teacher teaches in a school.

(vii) A nurse looks after patients.

(viii) A musician plays musical instruments.

(ix) An astronaut travels in a space craft.

(x) A clown makes people laugh.

Tags: 

Click on the text For more study material for English please click here - English

Latest NCERT & CBSE News

Read the latest news and announcements from NCERT and CBSE below. Important updates relating to your studies which will help you to keep yourself updated with latest happenings in school level education. Keep yourself updated with all latest news and also read articles from teachers which will help you to improve your studies, increase motivation level and promote faster learning

CBSE Class 12th Board Exam 2020

CBSE Class 12th Board Exam 2020: Here are some exam preparation tips Every year the Central Board of Secondary Education (CBSE) conducts annual board exams for the students of 10th and 12th grade in February / March. Class 12th board exams play a very significant role...

CBSE schools to participate in National Assessment

CBSE schools to participate in National Assessment for Scientific Temperament and Aptitude According to the latest reports, CBSE has asked all its affiliated schools to encourage and motivate the students to participate in a national assessment programme which is...

CBSE and Microsoft join hands to build capacity for AI learning for schools

Central Board of Secondary Education and Microsoft join hands to build capacity for AI learning for schools : The officials from the Central Board of Secondary Education have announced that they have partnered with Microsoft India to conduct several capacity building...

Sample Papers for Class 10 Boards 2020

CBSE has recently released the Class 10 Sample Papers for Board exams which are to be held in March 2020. The sample papers have been for class 10 for all subjects along with the suggested marking scheme. CBSE releases these suggested papers every year so that the...

Class 10 and 12 exam 2020 application process for private candidates

CBSE 10th, 12th exam 2020 application process for private candidates begins to apply by 30th Sept at cbse.nic.in CBSE Board Exam 2020 application begins: The Central Board of Secondary Education (CBSE) has officially started the online application process for the...

Sample Papers for Class 12 Boards 2020

CBSE has released the final sample papers for the class 12 boards exams as per the new pattern as per which the question papers are expected to come in the 2020 board exams for class 12. The sample papers have been for class 12 for all subjects along with the suggested...

×
Studies Today