NCERT Solutions Class 3 English Chapter 5 The yellow Butterfly

Scroll down for PDF

NCERT Solutions for Class 3 English for Chapter 5 The yellow Butterfly

1. Where did Sonu first see the yellow butterfly?

Answer. At first Sonu saw the butterfly on the rose flower.


2. Name three places where the butterfly rested.

Answer. The butterfly rested on rose flower, lotus flower and then on the peach tree.


3. Why did Sonu chase the butterfly?

Answer. Sonu chased the butterfly because it was very beautiful and he wanted to catch it.


4. Why did Sonu let the butterfly go?

Answer. Sonu let the butterfly go because it was looking sad in Sonu’s hand.


5. If you were a butterfly, how would you feel if you were caught?

Answer. If I were a butterfly, I would have felt very bad, if I were caught.


6. Why did the butterfly go to the flowers in the garden?

Answer. Butterfly went to the flowers in the garden because it sucks vector from the flowers.


7. Write the sentences in proper order using these words to help you.

Answer. (a) First of all, I get out of my bed.

(b) Then I brush my teeth and have a bath.

(c) After this I eat my breakfast.

(d) Finally, I dress up and go to school.


8. Make two words from one word.

Answer.

Butterfly

Butter

Fly

Everywhere

Every

Where

Inside

In

Side

Outside

Out

Side

Sunlight

sun

Light

Tags: 

Click on the text For more study material for English please click here - English

Latest NCERT & CBSE News

Read the latest news and announcements from NCERT and CBSE below. Important updates relating to your studies which will help you to keep yourself updated with latest happenings in school level education. Keep yourself updated with all latest news and also read articles from teachers which will help you to improve your studies, increase motivation level and promote faster learning

CBSE schools to have sports period daily for classes 1 to 12

CBSE schools to have sports period daily for classes 1 to 12, new curriculum introduced All work and no play makes a child dull. Nowadays students have a very hectic schedule so that they cannot take out time to play games and gently start ignoring sports. Therefore,...

CBSE will have more practicals

CBSE board has made a bigger announcement regarding 2020 board examinations for class 12. Board has decided that subjects like humanities, History, English and Hindi will also have practical exams like Chemistry, Biology, and Physics. As per, CBSE official's statement...

5 Signs Why Your Child Needs a Tutor

Is your child struggling at school? Are they leaving assignments incomplete? When it comes to education every student is different. Some children do well with the help of the teacher at school and an active parent while others need extra help. When children have...

IBM to Set AI Curriculum for CBSE Class IX to XII

The Central Board of Secondary Education has tied up with IBM to develop a course of Artificial Intelligence in the CBSE curriculum. Now CBSE is going to introduce Artificial Intelligence as an elective subject for class 9 to 12th. The CBSE has taken this decision to...

Vidya Daan by CBSE

CBSE has launched a new initiative to provide free of cost quality education to students in rural areas. CBSE has named that initiative “Vidya Daan”. Lot of reforms are been continuously done by CBSE so that the teachers can offer a personalized experience to students...

JEE Main registration 2020 List of qualifying exams

JEE Main registration 2020: List of qualifying exams The process of JEE (Joint Entrance Examination) Main has already been started from September 3, 2019, on the official website of JEE, i.e. jeemain.nic.in. The interested and eligible students can also apply for JEE...

×
Studies Today