NCERT Solutions Class 3 English Chapter 5 The yellow Butterfly

Scroll down for PDF

NCERT Solutions for Class 3 English for Chapter 5 The yellow Butterfly

1. Where did Sonu first see the yellow butterfly?

Answer. At first Sonu saw the butterfly on the rose flower.


2. Name three places where the butterfly rested.

Answer. The butterfly rested on rose flower, lotus flower and then on the peach tree.


3. Why did Sonu chase the butterfly?

Answer. Sonu chased the butterfly because it was very beautiful and he wanted to catch it.


4. Why did Sonu let the butterfly go?

Answer. Sonu let the butterfly go because it was looking sad in Sonu’s hand.


5. If you were a butterfly, how would you feel if you were caught?

Answer. If I were a butterfly, I would have felt very bad, if I were caught.


6. Why did the butterfly go to the flowers in the garden?

Answer. Butterfly went to the flowers in the garden because it sucks vector from the flowers.


7. Write the sentences in proper order using these words to help you.

Answer. (a) First of all, I get out of my bed.

(b) Then I brush my teeth and have a bath.

(c) After this I eat my breakfast.

(d) Finally, I dress up and go to school.


8. Make two words from one word.

Answer.

Butterfly

Butter

Fly

Everywhere

Every

Where

Inside

In

Side

Outside

Out

Side

Sunlight

sun

Light

Tags: 

Click on the text For more study material for English please click here - English

Latest NCERT & CBSE News

Read the latest news and announcements from NCERT and CBSE below. Important updates relating to your studies which will help you to keep yourself updated with latest happenings in school level education. Keep yourself updated with all latest news and also read articles from teachers which will help you to improve your studies, increase motivation level and promote faster learning

IBM to Set AI Curriculum for CBSE Class IX to XII

The Central Board of Secondary Education has tied up with IBM to develop a course of Artificial Intelligence in the CBSE curriculum. Now CBSE is going to introduce Artificial Intelligence as an elective subject for class 9 to 12th. The CBSE has taken this decision to...

Sample Papers for Class 10 Boards 2020

CBSE has recently released the Class 10 Sample Papers for Board exams which are to be held in March 2020. The sample papers have been for class 10 for all subjects along with the suggested marking scheme. CBSE releases these suggested papers every year so that the...

CBSE DATE SHEET 2020

Central Board of Secondary Education, CBSE is to conduct the 10th and 12th Board Examination 2020 from February 15, 2020. Due to University Admissions, CBSE has shifted Board Exams dates from 1 March to February 15 from 2019. This year too CBSE would be making changes...

Guidelines On Reducing Weight Of School Bags

GUIDELINES ON REDUCING WEIGHT OF SCHOOL BAGS In this competitive world, where students are giving their best, an unnoticed threat rides on our back. Heavy School Bags are a serious yet unresolved threat to the health and wellbeing of the young ones. The medium of their...

CBSE Instructs schools to form Eco Clubs

The Central Board of Secondary Education has directed schools to form Eco Clubs under the Board for Environmental Protection. They have further asked the schools to ensure that every student would save one litre of water at home and school every day. It was started by...

Sample Papers for Class 12 Boards 2020

CBSE has released the final sample papers for the class 12 boards exams as per the new pattern as per which the question papers are expected to come in the 2020 board exams for class 12. The sample papers have been for class 12 for all subjects along with the suggested...

×
Studies Today