NCERT Solutions Class 3 English Chapter 5 The yellow Butterfly

Scroll down for PDF

NCERT Solutions for Class 3 English for Chapter 5 The yellow Butterfly

1. Where did Sonu first see the yellow butterfly?

Answer. At first Sonu saw the butterfly on the rose flower.


2. Name three places where the butterfly rested.

Answer. The butterfly rested on rose flower, lotus flower and then on the peach tree.


3. Why did Sonu chase the butterfly?

Answer. Sonu chased the butterfly because it was very beautiful and he wanted to catch it.


4. Why did Sonu let the butterfly go?

Answer. Sonu let the butterfly go because it was looking sad in Sonu’s hand.


5. If you were a butterfly, how would you feel if you were caught?

Answer. If I were a butterfly, I would have felt very bad, if I were caught.


6. Why did the butterfly go to the flowers in the garden?

Answer. Butterfly went to the flowers in the garden because it sucks vector from the flowers.


7. Write the sentences in proper order using these words to help you.

Answer. (a) First of all, I get out of my bed.

(b) Then I brush my teeth and have a bath.

(c) After this I eat my breakfast.

(d) Finally, I dress up and go to school.


8. Make two words from one word.

Answer.

Butterfly

Butter

Fly

Everywhere

Every

Where

Inside

In

Side

Outside

Out

Side

Sunlight

sun

Light

Tags: 

Click on the text For more study material for English please click here - English

Latest NCERT & CBSE News

Read the latest news and announcements from NCERT and CBSE below. Important updates relating to your studies which will help you to keep yourself updated with latest happenings in school level education. Keep yourself updated with all latest news and also read articles from teachers which will help you to improve your studies, increase motivation level and promote faster learning

CBSE Class 10 Board Exam 2020

CBSE Class 10 Board Exam 2020: Problems Students May Face In Choosing Subject The Central Board of Secondary Education (CBSE) class 10 board examination will start from February 2020. The Central Board of Secondary Education (CBSE) has started the process of filling...

5 Signs Why Your Child Needs a Tutor

Is your child struggling at school? Are they leaving assignments incomplete? When it comes to education every student is different. Some children do well with the help of the teacher at school and an active parent while others need extra help. When children have...

Sample Papers for Class 12 Boards 2020

CBSE has released the final sample papers for the class 12 boards exams as per the new pattern as per which the question papers are expected to come in the 2020 board exams for class 12. The sample papers have been for class 12 for all subjects along with the suggested...

Do you think getting a tutor to help your child is a good idea

Yes, getting a tutor is a good idea to help your child. There are many reasons why parents choose tutors for their children. Some parents feel unable to help their children with homework and some don’t have enough time for this. Some think that their children are more...

Class 10 and 12 exam 2020 application process for private candidates

CBSE 10th, 12th exam 2020 application process for private candidates begins to apply by 30th Sept at cbse.nic.in CBSE Board Exam 2020 application begins: The Central Board of Secondary Education (CBSE) has officially started the online application process for the...

CBSE schools to have sports period daily for classes 1 to 12

All work and no play makes a child dull. Nowadays students have a very hectic schedule so that they cannot take out time to play games and gently start ignoring sports. Therefore, it is the responsibility of schools to include physical education in the curriculum so...

×
Studies Today