NCERT Solutions Class 3 English Chapter 1 Magic Garden

Scroll down to download pdf file

NCERT Solutions for Class 3 English for Chapter 1 Magic Garden

1. Why did the flowers love the little children?

Ans.The flowers loved the little children because they used to care for flowers. They water the flowers and dig the ground nicely.


2. Why did the birds love the children?

Ans.The birds loved the children because they used to bring bread for them.


3. Name five flowers growing in the magic garden.

Ans.Pensy, Sunflower, Marigold, Poppy and Rose.


4. What sounds could the children hear in the garden?

Ans.The children could not hear the sound of sweet songs sung by fairies.


5. Talk Time:

Ans.I like roses.

Most roses are red.

Some are white.

Some are yellow.

Are there blue roses?

I have not seen any blue roses!


6. Which one is your favourite flower? Learn its name in English.

Ans.My favourite flower is lotus. That is, name in English is ‘lotus’.


7. Say aloud:

Ans.Little

People

Purple

Happily

Sleepily

Proudly

Slippery

Thirsty

Pretty


8. Name two words in each petal which you see in a garden.

Ans.Insects: Grasshopper, Butterfly

Trees: Mango, Guava

Flowers: Rose, Sunflower

Tools: Spade, Axe

Birds: Sparrow, Parrot


9. What would you like to grow in your garden? Write three sentences giving the names of the flowers that you might like to grow in your garden.

Ans.In my garden I would like to grow:Roses

In my garden I would like to grow:Marigolds

In my garden I would like to grow:Sun Flower

Tags: 

Click on the text For more study material for English please click here - English

Latest CBSE News

  • Board exams play a very important role in our lives. It boosts our knowledge and also helps to know our status in academic life. Both class 10th and class 12th play a very significant role in a student’s life.It also helps inselecting the stream of their own choice. So that in later, they can’t regret their decisions. Board exams are key factors in determining the course of student’s careers....
  • As it is the beginning of a new school year, every 11th class CBSE passed student is eager and making plans on how to score the best in their class 12th CBSE boards. It definitely is a good start to reach their goal of scoring 90+ percentages in the exams. Students who have opted for the science stream often get very stressed upon how they are going to perform, let me tell you something…scoring a...
  • As per the latest updates, the Central Board of Secondary Education (CBSE) is thinking to stop many of its subjects. There are existing subjects in which students don’t take interest at all. In past few years there are subjects which are not entertained by the students so CBSE feels that these are better to shut these kind of subjects. The CBSE board has asked for suggestions from the schools...
  • If you’re the one who opted for the medical stream because you liked studying biology. Unfortunately, you have been unable to clear the NEET exam and now worried about their future. Actually, most people think that career options for PCB end at medical. Today in this article we will be talking about some of the career options for PCB stream which students can pursue after class 12th. Here is the...
  • The Indian Board of Education is divided into two boards, CBSE and ICSE. According to the different features of the boards people choose to study in the board the prefer more. The Central Board of Secondary Education (CBSE) is a national level board of education conducted and run by the Union Government of India. It was formed 56 years ago on 3rd November 1962. It is for public and private...
  • “Education is what remains after one has forgotten what one has learned in school”-AlbertEinstein The statement is indeed true but doesn’t mistake it to be limited to academic education. It clearly implies both types of education-Academic and Non-Academic. Academic education nurtures the brain with the study related knowledge but non-academic helps to recognize the skills one possesses and...
  • A computer has become very much important nowadays because it can perform tasks very easily, accurate and fast. Due to the increasing usage of computers, there are so many jobs available in enormous fields. If you are interested in working in fields of computers then these are the 3 main courses available for you i.e. BCA, B.TechComputer Science and B.Sc Computer Science. It may become confusing...